Коктебель – 140 років традицій

Коктебель – 140 років традицій

Що таке традиція? Відповідно до словника Ушакова: «Традиція – це те, що переходить або перейшло від одного покоління до іншого шляхом переказу, усного або літературного». Для бренду Коктебель, традиція – це, в першу чергу, люди. Люди, які вже більше п’яти поколінь вдосконалюють свою майстерність, знання і техніку, для отримання продукту високої якості.

 

140 років тому, в 1879 році, вчений-офтальмолог Едуард Юнге викупив у місцевого землевласника 973 десятини землі, висадив виноградники та почав будівництво виноробні. Цим кроком, він заклав фундамент і започаткував традиції виготовлення напоїв Коктебель.

 

При виготовленні коньяків Коктебель, застосовуються найсучасніші технології, а якість продукту залишається незмінною. Це стало можливим, завдяки традиційним рецептурам, спадкоємності коньячних майстрів та в уважному ставленні до кожної пляшці.

 

Як зазначає засновник школи сомельє і член італійської асоціації сомельє, Віталій Ковач: «Коньячне виробництво в Україні існує вже понад два століття. За цей час, вітчизняні виробники досягли європейського рівня. Загалом, я вірю в успіх української коньячної продукції, адже в Україні є всі кліматичні та культурні умови для цього».

 

Що таке коньяк і як створюється коньяк Коктебель?

Коньяк – міцний спиртний напій, який отримують за допомогою подвійної дистиляції вина і подальшої витримки в дубових діжках. Дубові діжки є обов’язковою умовою для дозрівання коньячних спиртів. У них коньячні спирти Коктебель витримуються до 5-ти років. Виноградний спирт витягує з діжки різні сполуки і, в результаті хімічних реакцій, зароджується смак витриманого напою Коктебель. Для виробництва коньяку Коктебель використовуються виноградні спирти, привезені з Грузії.

 

Коньяк Коктебель виробляється на найсучаснішому коньячному заводі України. Підприємство розпочало свою роботу в 2015 році і має продуктивність до 24 млн. пляшок на рік. Така продуктивність досягається за рахунок сучасної і високотехнологічної італійської лінії розливу.

 

Олексій Ковалевич, директор з виробництва компанії Beverage Trading Company:

«З 2014 року коньяки Коктебель виробляються на материковій частині України. Сьогодні виробництво розташоване в Миколаївській області біля берегів Чорного Моря. Ми з упевненістю можемо сказати, що ми зберегли і примножили свої класичні рецептури. Над створенням коньяків працюють кращі майстри своєї справи, які дбайливо зберігають традиції Коктебель, що створювалися понад століття».

 

Завдяки відданості традиціям, коньяк Коктебель завойовує визнання на світовій арені. Так, наприклад, в 2018 році, ординарні коньяки Коктебель, завоювали визнання експертів міжнародного рівня на дегустаційному конкурсі BEST DRINK 2018. У той же час, напій займає перші позиції за органолептичними показниками серед конкурентів, під час сліпих дегустацій.

 

Культура вживання і продуктова лінійка

Традиційно, коньяк вживають, використовуючи спеціальні келихи, які сприяють посиленню ароматів напою і відкриття смаку коньяку. У сучасному суспільстві, все більш популярним стає метод споживання коньяку в складі коктейлів, таких як «Шампань-коктейль» або «Коарнадо». Кращими гастрономічними поєднаннями, є: сири, м’ясні страви, горіхи, сухофрукти, цитрусові, солодощі та десерти.

 

Лінійка бренду Коктебель представлена ​​трьома коньяками, з різною витримкою: 3, 4 і 5 років. Молоді коньяки Коктебель мають квітково-карамельні нотки в смаку і ароматі. Більш витримані відрізняються деревними тонами ванілі та шоколаду.

 

Покоління Коктебель

Протягом 140 років змінювались влада, лад та культура. На зміну старим покоління приходили нові, смаки людей трансформувалися і удосконалювалися. У цьому динамічному середовищі, складно залишатися релевантним і еволюціонувати відповідно до законів тієї чи іншої епохи. Бренд Коктебель, і особливо коньяки бренду, успішно вирішують цю задачу.

 

Коньяки Коктебель – це ідеальний баланс між традиційним підходом і новими технологіями, класичним смаком і сучасним дизайном, скрупульозним підходом і відкритості до нових ідей. Завдяки всьому цьому, бренд Коктебель і далі продовжує радувати українців своїми напоями, які припадають до смаку вже не одному поколінню.

12.03.2019